Video que resumeig l'any del centenari.http://www.youtube.com/watch?v=IdkIZGDlsXk#t=6

Avui la joana fa el seu Sant , un any centenari, FELICITATS JOANA
Documental vida Joana Raspall

En aquest espai parlarem de la Joana la seva trajectòria vida i obra.... Comencem amb un documental de la seva vida
Aquest vídeo, que es va presentar a l’acte d'obertura de l’Any Joana Raspall, desenvolupa d’una manera cronològica els principals esdeveniments vitals i literaris de Joana Raspall, mitjançant la successió de fotografies aportades per l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, i també la pròpia família de l’autora. Aquest audiovisual ha estat realitzat pel santfeliuenc Albert Bonet,


Vídeo de les actuacions infantils de l'acte inaugural de l'any Joana Raspall (21 de febrer de 2013)Vídeo resum de l'acte inaugural Joana RaspallAquest és el vídeo del curs 2009-2010 on nens i nenes de totes les escoles de Catalunya, varen adreçar preguntes a la Joana Raspall i ella ens va contestar en una visita a casa seva.


Entrega de la Creu Sant Jordi 1006


Reconeixements a la Joana raspall, per Imma CahuéPremi Serra d'or
http://www.tv3.cat/videos/4556933/Premis-Serra-dOr

"He procurat dir allò que jo sentia..."

(Joana Raspall. Extret de l'entrevista realitzada per a l'Arxiu Sonor de Catalunya Ràdio el 10 de gener de 2013).
Joana Raspall i Juanola fa cent anys el 2013. Escriptora i bibliotecària nascuda a Barcelona però resident a Sant Feliu de Llobregat, ha publicat nombrosos llibres de poesia, especialment per a infants i joves, i de teatre. També ha escrit narracions per a infants i joves. I ha fet tres diccionaris de referència. En temps difícils va ajudar a salvar el català i els llibres en la nostra llengua. Va ser promotora del premi Martí Dot de Poesia. El 2006 rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el 2010 la Medalla al Treball Francesc Macià.


joanaraspall cat radio.jpg


Vídeo realitzat per Jordi Gelabert sobre l'entrevista de Catalunya Ràdio a casa de l'autora (Sant Feliu de Llobregat, 10 de gener de 2013). Entrevista: Blanca Busquets.

L'auca de Joana Raspall ja és a la paret de les auques!

En Joan Vilamala, conegut per molts -els més vells- per la seva etapa al mític grup Esquirols, i per d'altres per la seva incessant tasca literària, especialment com a divulgador i creador d'auques, ja té a punt l'auca de la Joana Raspall. Us en mostrem un trosset. Si la voleu sencera, clicant a la imatge accedireu a la pàgina web on està penjada.
Gràcies Joan!

Auca Joana Raspall.jpg
La **wiki Joana Raspall** que vàrem elaborar el curs 2009-2010 amb poemes de la Joana Raspall, les preguntes que li vàrem fer i els vídeos.

JoanaRaspall  wiki Escoles d'arreu de Catalunya (Equip Espurn@).jpg
Reportatge de Televisió Vilafranca de l'any 2008 sobre l'homenatge fet a Joana Raspall per part de la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès, on va treballar de bibliotecària els tres últims mesos de la Guerra Civil i on va contribuir a rescatar-ne els llibres en català quan van arribar les tropes franquistes al poble. Hi ha intervencions d'historiadors, bibliotecaris, músics i de la mateixa Joana Raspall.