Escola Francesc Aldea i Pérez de Terrassa

Us enviem el nostre catàleg virtual de la Joana Raspall que hem estat fent durant tot l’any. Veureu que podeu buscar els poemes de la nostra estima poetessa a partir de diferents elements de cerca: llenguatge, enigmes, rima, ritme, protagonistes i tipologia textual.

Ja ho veureu al catàleg, però us volem avançar un aspecte a destacar. Hem descobert que pot ser que un poema tingui de protagonista dues mandarines, però en realitat pot estar parlant de l’amistat, la venjança, la rivalitat... Aquesta intencionalitat que vol transmetre l’autora l’hem anomenat enigma. Per això el títol del nostre projecte i del catàleg: Els enigmes en la poesia de Joana Raspall.

Veureu també que a tots els poemes es pot deixar comentari.

Comptem amb la vostra opinió i confiem que us agradi i us sigui útil per aprendre de la poesia com nosaltres.
Us deixem l'enllaç al catàleg.
CATÀLEG VIRTUAL DE POEMES DE LA JOANA RASPALL

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TAy9_f73r9s

Durant aquest curs 2012-2013 els alumnes de 5è de l 'Escola La Farigola de Vallcarca han estat padrins de poesia dels nens i nenes de 2n.
Primer s'han hagut de convertir en "experts" coneixedors d'aquest gènere, després han llegit -i ensenyat a llegir- poesies als seus fillols, i després han passat a l'acció: escriure'n conjuntament.
El tema ha estat "els animals". El resultat ha estat aquest BESTIARI que també ha il·lustrat cada parella que oferim de present a l'aniversari de la Joana Raspall:Els animadors sociocultural inicien els tallers sobre Joana Raspall en col·laboració amb el pla educatiu d'entorn de Tarragona

DetallsPublicat el Divendres, 22 Març 2013 23:40
external image PEE%20St%20Salvador%201.jpg
El primer dia de primavera els estudiants d'ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL vam iniciar els tallers culturals a diverses escoles dels barris de Tarragona que estan incloses en el Pla Educatiu d'Entorn.
Les dues activitats proposades giren entorn del coneixement de l'obra de la poetessa Joana Raspall:
Taller Joanna Raspall
Taller Joanna Raspall

CAL·LIGRAMES: Es fa una activitat prèvia en forma de mural per recordar i avaluar què saben els alumnes de Joana Raspall. Seguidament escriuen alguns poemes a partir d'unes plantilles que expressen la forma que seguirà el cal·ligramma. Amb les formes retallades muntem mòbils que materialitzaran l'obra de la poetessa a les aules del Cicle Mitjà de Primària de les diferents escoles participants.
Taller Joanna Raspall
Taller Joanna Raspall

PINTEM ELS MURS: Activitat dirigida a l'alumnat de Cicle Superior de Primària. En una activitat prèvia els nois i noies confegeixen alguns poemes
i un cop confegits i llegits, esculleixen el que més els agrada per a plasmar-lo a una de les parets del seu centre. Mireu les fotos per comprovar
la creativitat que tenen!!!
Taller Joanna Raspall
Taller Joanna Raspall

Taller Joanna Raspall
Taller Joanna Raspall

La primera acció l'hem dut a terme al CEIP de Sant Salvador, però en farem algunes més: el 3 d'abril alCol.legi La Salle de Torreforta, el 17 al CEIP La Floresta i Mediterrània, el 24 al CEIP Campclar i acabarem el 15 de maig als CEIP Bonavista i Riuclar.
De moment ha estat una molt bona experiència. Ara cal polir alguns detallets i anirem aprenent així que anirem fent

Experiències i treballs de centres

Escola Montjuic de Girona
100 pastissos per la Joana

Des de la Biblioteca " La bruixa de la catedral" de l'escola Montjuïc de Girona, li hem fet 100 pastissets per felicitar-la!
Joana, agafa aire i bufa fort!!!
PER MOLTS ANYS!
Que els cent desitjos que demanis, se't concedeixin!

IMG_5987.JPGEls alumnes de Cicle Superior de l'Escola Montjuïc de Girona, reciten poemes de la Joana Raspall.
Cliqueu sobre la imatge i podreu veure'ls a la llista que he creat al YouTube.


1.jpg
Escola l'Esculapi de l'Escala

Per facilitar l'escolta dels diferents poemes que hem recitat de Joana Raspall. Hem creat una llista de distribució en el Youtube sobre els poemes recitats. D'aquesta manera els trobareu tots en un mateix espai. Cliqueu sobre la imatge.
joana raspall.jpg
Des de l'Escola Font del Roure de Masquefa ens fan saber que han obert un concurs fotogràfic obert a les famílies del centre perquè il·lustrin uns quants haikus de la Joana.
Una iniciativa més d'aquest Any Raspall que floreix per tots els racons del territori. El certamen literari de Sant Jordi d'aquest any, a més, l'obren a la creació o il·lustració de haikus. Bona feina!

Font del Roure.jpg


Escola Sant Joan Bosco de Cocentina
ACTIVITAT POEMES AL BALCÓ

poemes al balcó.jpgEspecial temàtic sobre la Joana que s'ha publicat al portal infantil Gènius, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, amb informació sobre l'autora, recomanacions de lectures.....
Genius.jpg


Col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc
Fase de Selecció concurs lectura en veu alta


Felicitats a tots els que hi vàreu participar.